Van hobby naar werk naar hobby

Door Uruk-Hai op vrijdag 19 juni 2020 21:06 - Reacties (0)
Categorie: -, Views: 599

Ik verkeer de afgelopen 20 jaar in de bijzondere gelegenheid dat ik mij mocht ontwikkelen van hobbyist naar professionele arbeidskracht en van arbeidskracht naar hobbyist.

Ik weet niet hoe uniek dat is, hoeveel mazzel ik hiermee heb, maar ik wil het wel even toelichten:

Ik ben me vanaf de jaren negentig hobbymatig gaan bezig houden met computers. Dat heeft me nogal wat geld gekost :P

Op een gegeven moment schoolde ik om tot IT'er. Dat kostte ook nogal wat geld, maar dat kreeg ik gelukkig vergoed door het UWV in het kader van hun Tweedekans Traject. De eerste 10 jaar heb ik genoten van mijn werk als IT'er, omdat het voelde als een betaalde uit de hand gelopen hobby.

De vijf laatste jaren begon het door allerlei veranderingen op de werkvloer en in de wereld in het algemeen steeds meer aan te voelen als verplichte kost.

Na een reorganisatie werd ik niet meegenomen naar een nieuw kernteam en mocht ik kiezen: of vertrekken of een geheel nieuwe functie aannemen.

Ik ben heel eerlijk geweest naar mijn leidinggevenden: ik zag mezelf gedurende de eerste jaren niet heel erg op mijn plek in mijn nieuwe functie.

Maar sinds ik besloten heb om van mijn nieuwe functie tevens mijn privé hobby te maken, merk ik een positieve verandering qua zelfbeeld en hoe ik in mijn functie sta. Ik begin mezelf steeds geschikter te vinden voor deze functie, krijg nu steeds meer en betere ideeën en ook steeds meer waardering en steun van collega's.

Ik zie nog gebeuren dat ik over 20-25 jaar niet met pensioen wil gaan, maar door blijf werken totdat dat door ouderdom echt niet langer kan :)

Volgende: Is een vaccin tegen Covid-19 een lapmiddel? 06-'20 Is een vaccin tegen Covid-19 een lapmiddel?
Volgende: Een nieuw beroep 03-'20 Een nieuw beroep

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze post


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.